Miben tudok segíteni?

MIBEN TUDOK SEGÍTENI?

Összegyűjtöttem néhány "esetemet" az évek során szerzett tapasztalatokból. Általánosságban elmondható, hogy elsősorban relaxáló-stresszoldó masszázsra, hátmasszázsra, méregtelenítő nyirokmasszázsra keresnek fel. Sok esetben konkrét problémával, vagy mélyebb, összetettebb panasszal keresnek meg vendégeim, ezekből szemezgettem néhányat:

- 65 év körüli néni, évek óta nem tudta teljesen felemelni, vagy körkörösen mozgatni az egyik kezét. hetente történő masszázzsal 4 alkalom után javulás, 3 hónapon belül teljes javulás állt be, a kezét tökéletesen tudja mozgatni.

- 50 év körüli férfi visszatérő derékpanasszal , néhány alkalom után tökéletesen megszűnt a tünet, ami azóta vissza sem tért.

- 37 éves nő, gyakori fejfájással (heti több alkalom) keresett meg, néhány alkalmas masszázzsal a fejfájások megszűntek. 4 éve azóta is a vendégem, elmondása szerint évente 1-2 alkalommal gyengébb lefolyású fejfájás esetleg előfordul.

- 45 éves nő, levert, fásult állapota 1 alkalom hátmasszázzsal, életkedve visszatért. (ugyanis a nyaki részen az izom letapadásoktól már nem szállítottak elég oxigént az erek, így tompulttá,levertté vált - ez egy általános eset)

-kismamák masszázsa, így a terhesség alatt nem vizesednek és derékfájás sincs:-) - a nyirokmasszázzsal (szervezettől függően) 1-2 alkalommal után javul a narancsbőr

- a nyirokmasszázs és a fáslizó eljárásokkal, állapottól függően 4-10kg-tól szabadultak meg vendégeim, 1 bérlet alkalmával

-a szivárvány energia kezeléssel pszichoszomatikus tünetet, pánikbetegséget, gyászt, párkapcsolati problémát, általános vitalitást állítottunk helyre akár 1 kezelés hatására.


Minden esetben személyre szabottan dolgozom és a szivárvány energiát közvetítem :-)

Ami körülöttünk zajlik

Ami körülöttünk zajlik

Talán mindenki érzékeli mennyire felgyorsult az idő körülöttünk és tudni kell, hogy egyre jobban fel fognak gyorsulni az energiák, amik azt erősítik fel, amilyen energiák bennünk vannak. Ezért van, hogy annyi mindent hoznak felszínre az életünkben, családi és munkahelyi változások zajlanak,sokak egészségében is zavarok keletkezhetnek. Mindenkinek tudnia kell, hogy ezek a történések értünk vannak. Nagyon fontos, hogy lássuk meg, miért kaptuk az életünkbe és hogyan tudnánk pozitívan tekinteni rájuk. Mert a negatív események csak addig zajlanak körülöttünk, amíg problémaként éljük meg őket. "Tudd, hogy ez érted történik."

Egyre inkább érezni fogjuk, hogy a tudatos életmód elkerülhetetlen az egészségünk megőrzésében. Nagyon fontos a folyadékbevitel, le fog tisztulni a táplálkozásunk,egyre könnyebb és magas tápértékű ételeket fogunk kívánni. Minden nap kellene mozognunk, nagyon jók a nyújtógyakorlatok (jóga, pilates...),de bármilyen mozgásnak (séta) is rendszeresnek kellene lennie az izmaink, ízületeink épségének megőrzése érdekében. Mivel az energia azt erősíti fel, ami bennünk van, nagyon fontos figyelni a gondolatainkat. Ha negatív gondolat tör fel benned, azonnal fordítsd át pozitívra, de nagyon fontos, hogy mindig pozitívan zárjuk a gondolatainkat. Minden reggel gondold át mit szeretnél arra a napra és soha ne indulj el úgy, hogy ne mi alakítsuk a gondolatainkkal. Este lefekvéskor is nagyon fontos, hogy pozitív gondolatokkal feküdj le és azzal, hogy "egészséges vagyok".

Néhány jó tanács a mindennapokra:

- Figyelni a gondolatainkat. A negatív gondolatokat, azonnal fordítsd át pozitívra!
- "Tartsd meg az egyensúlyt!" a sok-sok változás biztos negatív érzéseket is felhoz bennünk, de mindig kell hogy legyenek kapaszkodók. Ilyen például, ha örömteli emlékképeket építesz be a gondolataidba. (Pl. gyermekkorod szép emlékei, gyermeked születése, boldog nyaralások,stb..) Mikor rossz napod van, mindig nyúlj ezekhez a kapaszkodókhoz, hogy a pozitív érzés rezegjen tovább benned.
- Tudatos életmód elindítása az életedben. A izmok, ízületek állapota egyre többünknek okoz gondot, ezért is fontos most a kálcium és magnézium bevitelt növelni. Nem kémiai, mesterséges úton előállított kalciummal, hanem természetes kalcium bevitellel kell fokozni,erre én az Okinawai korall kalciumot ajánlom. (én nem forgalmazom)
- Minden reggel gondolatban földeld le magad. Pozitív állításokkal, képekkel kezd és fejezd be a napod!

Kéthetenkénti "Teremtő" délutánokat szervezek. Pozitív technikákat, tisztításokat, teremtő gyakorlatokat építünk be a mindennapjainkba.
Ha érdekel, kérlek keres meg elérhetőségeimen! www.enerzsi.hu

2013 - képzelj boldogabb jövőt!

Ami körülöttünk zajlik...

Vajon tisztában vagyunk azzal a megállapítással, hogy a környezetünkre, amiben élünk úgy kellene, tekintsünk, mint egy áldásra. Még akkor is, ha ez a környezet számunkra kezd egyre elviselhetetlenebbé válni. Félelmet keltve ezzel bennünk. Félelmeket kelt, mert nem értjük a történéseket. Sokan megkérdezik, miért kell, hogy megéljünk ennyi csapást? Egyiket a másik után. Félelmeink vannak a jövőnkkel kapcsolatban, hogy hová is vezethet ez az egész. Napjainkban minden darabokra hullik szét, a rendszer, amiben élünk; szétesnek családok körülöttünk; politikai rendszerek omlanak le; nehezen működik a jog- és a gazdasági rendszer. Szinte minden leomlik, ami eddig a biztonságot jelentette számunkra.

„Mind azt akarjuk, hogy semmi sem változzon. Inkább élünk boldogtalanságban, mert félünk a változástól. Attól, hogy leromboljunk valamit. Talán az életünk mégsem lenne olyan kaotikus, csupán arra kell ügyelnünk, hogy ne ragaszkodjunk semmihez. A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjáépüléshez. Nyitottnak kell lennünk a változásra!”


Meg kell tanulnunk erre az időszakra úgy tekinteni, mint egy áldásra. Kérdezhetitek, képes erre bárki is? A válasz: igen! És Ti is képesek lesztek rá, ha megtudjátok, hogy ami jelenleg zajlik: teljesen normális! Mert ez a sok nehézség, veszteség próbálja felnyitni a szemünket arra, hogy itt az idő, hogy mindenki egyenként megszabaduljon a félelmeitől és az Őt uraló és irányító erőtől egyaránt. Ezeknek, a dolgoknak az ismerete fog minket arra rávezetni: elérkezett az idő, hogy a Lelkünknek átadjuk az irányítást! Mert van lelkünk! Ugyanúgy hozzánk tartozik, mint bármely szervünk. És a lelkek most szenvednek, ezért élünk minden dolgot jelenleg fájdalommal. És azért hagy el minket most annyi szerettünk.

Ahhoz, hogy átadjuk az irányítást a léleknek előbb meg kell ismernünk. Ebben tud sokat segíteni nekünk az önismeret. Szakítanunk kell az eddigi gondolkodásmódunkkal, a módszerekkel, amiket eddig alkalmaztunk, vagy addig tornyosulnak a nehézségek, amíg tényleg minden teljesen összeomlik. Át kell, adjuk az irányítást az érzéseinknek! Minden eddigi uralkodó erőnek köszönhetően az emberiség haldoklik. Mert a számunkra elfogadott nézetek azt tanították nekünk, hogy csak túlélő üzemmódban éljük az életünket! És ezt el kell engednünk! Meg kell tanulnunk átvenni az életünk feletti irányítást! Hogy megértsétek: ha a berögzült dolgok lennének az igaziak, mindennek tökéletesen kéne működnie ebben a szuper és fejlett Világban. De nem ez történik. Mert ezek a dolgok nincsenek összhangban az emberi érzésekkel. Az emberi érzések, ha erősíteni tudnátok magatokban őket, és aszerint gondolkodnátok, egy szép Világot teremtenének. Ne féljetek a Világvége rémhírektől. A jelenlegi helyzetet is a mi gondolataink teremtették, amik nem szóltak szinte másról, mint félelmekről.

Tehát itt az idő átalakítani a gondolatainkat. Tudatosan pozitív gondolatokká. Higgyétek el, ez lesz csak, ami segíteni tud az emberiségnek! És különben sem tehetünk mást! Abban a pillanatban, amikor ezt mindenki elfogadja és megérti, ahelyett hogy elutasítaná, vagy harcolna ellene, elkezdünk haladni egy Új Világba!

 

 

Én szivárvány gyógyítással szívesen segítek neked felvenni az új energiákat! :-)



 

 

 

 

 

 

szivarvanyvarazs.hu

ENERZSI - Magamról


Szeretettel köszöntelek oldalamon.

Karácsony Erzsébet vagyok és 6.éve végzem kezeléseimet Telkiben. Hiszem, hogy a test-lélek-szellem egysége adhatja meg a valódi egészséget, melyben külső segítséget is igénybe vehetsz, de nincs fontosabb az Öngyógyítás felébresztésében. Hogy a hétköznapokat minél könnyedebben vedd masszázsaim során olyan energiát közvetítek, melyek beindítják az öngyógyító képességeidet, továbbá nagyon egyszerű technikákat átadva életedet befolyásolhatod, jobbá, kellemesebbé teheted.

Hiszem, hogy BOLDOGulni jöttünk a Földre.


A természetgyógyszat, lélekgyógyászat felé fordulva az utóbbi években az alábbi képesítéseket kaptam:
- Paramed Alternatív Természetgyógyászati akadémia
- Egészségügyi intézet egészségügyi és természetgyógyászati modul
- Aromaterápiás masszázs
- Nyirokmasszázs
- thai masszázs
- Reiki mesteri fokozat
- Szivárvány gyógyítás

 


Tanácsadással (életviteli,párkapcsolati, elakadt élethelyzetek,stb.), egyénre szabott masszázs terápiával(migrén, hátfájás,esztétikai, stb. kezelése), továbbá energia gyógyászattal foglalkozom, melyet a masszázsok során is közvetítek.

telefon: 06 70 3636 819

60perces kezelés: 5000.-Ft

30perces kezelés: 3000.- Ft


Energia Gyógyítás

Az energia-gyógyítás ősi tudomány, mely az egész fizikai test gyógyítását az életenergia (csi /kí / prána) segítségével éri el. Az energia-gyógyítás során segítünk helyreállítani a szervezet energiarendszerét, hogy meg tudja gyógyítani önmagát. Ha elzáródások alakulnak ki az energiamezőben, eltávolítjuk azokat, ha pedig energiahiány lép fel, pótoljuk az energiát. Az öngyógyulás megkönnyítése érdekében mindig a teljes emberrel, s nem csupán annak egy szervével dolgozunk, így nem csupán tüneti, hanem oki kezelést is végzünk. Az energiatest zavarai, egy vagy több csakra gyenge, ill. túlzott működése blokkokként jelentkeznek az energia áramlásában, melyek egy idő után már panaszként vagy betegségként jelennek meg. Az energiával történő gyógyítási technikák tudatos használatával és az energia átadásával eltávolíthatók a zavarok a finomanyagú energiarendszerből, ezáltal a szervezet öngyógyítási folyamata felgyorsul.


Az energia-gyógyítás hatása

Mivel ez az energia intelligens, pont arra a helyre jut, ahol szüksége van rá a szervezetnek, így segíti a gyógyulást, regenerálódást.

· Életfolyamatainkat pozitívan támogatja

· Mindenki egyéni igényeinek megfelel

· Támogatja a személyiségfejlődés teljes folyamatát

· Segít rezgés szintünk emelésében

· Enyhíti a fájdalmat

· Meggyorsítja az emberi szervezet regenerálódó képességét, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatokat

· Feloldja a negatívnak nevezett érzéseket, mint a gyűlölet, a harag, a méreg, a félelem, stb.

. Segít a depresszió megszüntetésében

· Megkönnyíti a fizikai, és pszichikai hatások elviselését

· Előnyösen befolyásolja az emberi viszonyokat és kapcsolatrendszereket

· Serkenti a kreativitást, az intellektuális, és logikai teljesítőképességeket

· Lehetővé teszi, hogy általa az ember rálépjen az önmegismerés nem éppen könnyű útjára

 

 

 

forras: szivarvanylotusz

ÖNISMERET

A legfontosabb feladatod az lenne, hogy megismerd ÖNMAGAD! Meglásd, ki is vagy valójában, mi az életed feladata.
A kellő önismeret felbecsülhetetlen értékű útvonalat ad kezedbe, életed kulcsfontosságú átalakulásainak megértéséhez. Általa a világ minden nehézsége lehullik, megszűnik.

Tisztában kell légy azzal a ténnyel, hogy mi a legideálisabb számodra és mi a legkedvezőtlenebb. Először is vedd alapul, miket szoktál gondolni magadról, vagy mit látsz, amikor belenézel egy tükörbe?

 

Mert fontos tudnod, hogy a dolgok vagy képek, amiket magadról alkotsz kulcsfontosságú szerepet, töltenek be a személyiségedben. Van egy mondás:"az vagy, amit gondolsz". Vajon értjük, amit felénk közvetít ez a pár szó? Először is tudnod kell, minden gondolatodnak van energiája, amivel táplálod az énképed. Ha bárki megkérdezi tőled, mi a véleményed saját magadról, mit mondasz? Ügyes vagyok, elégedett vagyok magammal, szeretem magam, egészséges vagyok, szép vagyok, boldog vagyok… Ugye nem. Ha ezt beismered, azzal már elindultál az önismeret útján. Ha magadat nyúzottnak, ráncosnak, csúnyának, dühösnek, túl soványnak vagy túl kövérnek látod, miért várod, hogy mások mást lássanak? Ha Te bántod magad, miért kíméljenek a többiek? Te is, mint minden ember, könnyen esel önbántásba vagy éppen önsajnálatba. Hidd el ezek a legrosszabb dolgok, amiket megtehetsz saját magaddal. Ráadásul könnyebben keresel felelőst életed kedvezőtlen történéseiért a külvilágban, a körülötted élők közt, mint magadban: ott belül!
Hatalmas lépés, ha ezt megtanulod!

Az önsajnálat mellett sem mehetsz el szó nélkül! Tudnod kell, hogy a sajnálat veszi el a legtöbb energiát attól, aki iránt így érzel. És akkor képes vagy ezt tenni magaddal vagy egy személlyel, akit szeretsz? Tudom, nehéz ez neked, aki talán éppen anyagi nehézségben élsz, beteg vagy, a gyereked az, vagy veszteséget élsz meg a családodban, a munkádban. Ilyenkor akármennyire is nehéznek tűnik, nézd végig, azokat a dolgokat benned vagy a környezetedben, amikért hálás lehetsz! Ami talán egy másik embernek hiányzik az életből. Keresd meg magadban a dolgokat. Fontos, ha változtatni szeretnél!



Ne a Világon, a környezeteden, egy személyen próbálj meg először változtatni!
Kezd el Te magad!
A legszentebb helyen. Ott legbelül! Bent a lelkedben.
Lásd meg először azt, ami a Tiéd, amid már megvan! Mindenki életében vannak kincsek, egy gyerek, egy kapcsolat, szabadság, jó barát, melegséget nyújtó otthon. Csak gondold végig és légy hálás ezekért! Mert van, akinek ez nem adatik meg. Utána koncentrálj arra, mit tehetnél azért, hogy a számodra hiányzó részt megszerezd! Úgy, hogy közben mindig érezz hálát, azért amit már megkaptál! A kulcs önmagad megismeréséhez, ha megvizsgálod milyenek a kapcsolataid (szüleiddel, pároddal, gyerekeiddel). Tudnod kell, minden kapcsolat körülötted egy tanítás számodra. Van, aki a benned rejlő erősségeidet tükrözi vissza, van, aki az elfojtott jellemvonásaidat mutatja, amit nem is látsz magadban. Pedig benned van, különben kapcsolatod sem lenne az illetővel, akiben meglátod. Ismerned kell a saját erősségeidet és a gyenge pontjaidat egyaránt. Ez az önismereted alapja. A kapcsolataid megmutatják tehát a benned lévő jellemvonásokat. Akikre felnézel, akiket szeretsz, Ők azok, akik megmutatják neked a benned lévő erős jellemvonásaidat. Azért látod a dolgokat személyekben, mert benned is megvannak. Ezek a vonások a te erősségeid. A jó a jót erősíti! Akit nehezen viselsz, Ő tanítja neked a legtöbbet! Ő mutatja meg neked a tulajdonságokat, amiket nem veszel észre magadban. Elfojtod azokat. Ő az a személy, akit kritizálsz, és felette ítélkezel a leggyakrabban. Ez életed egyik legnagyobb feladata azokat a dolgokat meglátni magadban, amik a legelviselhetetlenebb érzelmeket keltik benned. De miután felismered, megoldottál egy hatalmas feladatot az életedben! Feladat: gondold végig, az életed melyik szakaszában vagy pillanatában éreztél, vagy gondoltál már hasonlókép? Meg kell, lásd magad benne! Mondhatni, ez az egyik legnehezebb feladat! Mindenkinek így neked is van, egy erős és egy gyenge oldalad. Ismerd meg mindkettőt, hogy könnyebben érvényesülj, vagy éppen meg tudd védeni magad! El kell fogadnod a kettőséget saját magadban! Ez segít megtalálni az egyensúlyt a lelkedben. Te is és a Világ is egyensúlyra vágyik.

Fedd fel az erősségeidet, a pozitív tulajdonságaid! Szenteled innentől kezdve nagyobb többségben a figyelmed nekik. "Aki elfogadta magát, az már nem ítélkezik." Ha elfogadod, és eszerint élsz, már rengeteget tettél saját magadért. A jelenedért és a jövődért! Amikor rájössz, ki vagy valójában, attól a pillanattól lesz irányításod az életed felett. - Szóval, kinél van az igazi hatalom? - Az egyénnél! Vagyis nálad! Miután megfejtetted ki vagy és egyensúlyt teremtettél magadban.

Erről szól az egész! Ha rájössz, hogy a hatalom nálad van, minden alkalommal, amikor szembe nézel a félelmeiddel, erősebb leszel! Ez életed egyik feladata = meglátni magad másokban!

 

 

 

 

 

 

forrás: szivárvány gyógyítás

Szivárvány gyógyítás

...A Szivárványkezelés... a lélek gyógyítása.

Felszabadítja a bennünk lévő gátlásokat, oldja a félelmet, stresszt, szorongást, fájdalmat; egyensúlyt teremt lélek és test közt, szeretettel, életerővel tölt fel; végül kaput nyit az önismeret és öngyógyítás folyamataira a bennünk felhalmozódott lelki sérülések oldásával, és az új energiától kapott erő segítségével. Mindenki életében változást indít el! A kezelés hatására visszatalálunk valódi Gyermeki Énünkhöz. A bennünk élő Gyermek még tiszta szívvel, őszintén szeret; rendíthetetlen hittel bízik; mentes a félelmektől; felszabadultan örül; meglátja önmagában és másokban is a tündöklő fényt; rácsodálkozik az élet szépségeire; a benne lévő bölcsesség vezetése által szabadon, egyszerűen éli az életét, tudja, hogy a földi lét "egy nagy játék".

A szivárvány energia segítségével rálátunk problémáink, betegségeink, konfliktusaink valódi gyökerére és képessé válunk azok elengedésére, hogy életünkbe beköszöntsön a harmónia, öröm, bőség és átélhessük a feltétel nélküli szeretet csodáit.

Alkalmazható:

- pszichikai és fizikai betegségben erőt ad a gyógyuláshoz
- a haláltól való félelem megszüntetésére
- a félelmek okának feltárására, oldására
- szeretteink elvesztésének a megértésében és hiányuktól érzett szenvedés enyhítésére
- trauma által keletkezett lelki sérülés gyógyítására
- párkapcsolati, szülő - gyermek kapcsolatok és mindenféle emberi kapcsolatok felszín alatt megbúvó ellentéteinek feltárására
- önbizalom erősítésre
- felnőtt- és gyermekkorunk, negatív emlékei miatt keletkezett sebek gyógyítására
- gyermekeknél az iskolai stressz, megfelelési kényszer oldására, a testi - lelki - szellemi egyensúly helyreállítására
- előző életbeli blokkok oldására
- rezgésszint emelésre
- minden olyan életterületre, ahol pozitív változást szeretnénk
- gondolataink feletti irányítás megszerzésében
- a tudatos gondolat irányításában - álmaink beteljesítésére

 

forrás :szivárvány gyógyítás

 

A kezelés során, kitisztul a test, a testet körbeölelő energiatestek, megszabadulnak az alacsony rezgésű energiáktól. Ugyanígy a csakrák is tisztulnak, feltöltődnek a nagyon magas rezgésű szivárvány energiával. Az univerzum törvénye szerint: „a hasonló a hasonlót vonzza” ezáltal ahogyan a magas rezgésű szivárvány energia betölti a testet és az energia testeket, kompatibilissé válunk a pozitív dolgokra. Bevonzzuk ezeket az életünkbe, minden téren. Beindulnak a test Öngyógyító folyamatai, megváltozik közérzetünk, hangulatunk. Kitudunk lépni a régi negatív mintákból, melyek legtöbbször már automatikusan irányították az életünket, sokszor úgy, hogy nem is lehetett ezt, ezeket észrevenni.

Eltudja engedni a kezelt személy mindazt, amit nem szeretne folytatni, amit kiszeretne tenni, elengedni az életéből, mert zavaróan hat rá, mert örömtelen ettől az élete. Helyébe kérheti mindazon dolgok, események, megvalósulását, melyekre azt érzi, hogy szüksége van, jelen élethelyzetében.

A kezelés során a Teremtő Tudatos részével lép kapcsolatba a kezelt személy, így ezek az események megjelennek az életében, pozitívan alakítva az életét, a saját kérésének megfelelően. Minden ember más, más és más tapasztalatokkal a háta mögött, így mindenki másként éli meg a kezelést, mindenkinek más élményt ad. Egy a közös: utána örömtelibb, boldogabb az élete, hamarabb rátalál döntéshelyzetekben, arra, hogy számára a jelen körülmények között melyik a legmegfelelőbb, mely a többi érintett részére is szintén pozitív.

A csakrák feltöltődése a szivárvány energiákkal, az egész test Öngyógyító képességét aktivizálja, a csakrák energia kapuk, melyeken keresztül tudjuk fogadni a kozmoszból jövő, számunkra szükséges energiát. Minden csakra egy-egy belső elválasztású miriggyel van kapcsolatban, melyek a létfontosságú szerveink működését támogatják. Ahogy harmóniába kerül a test, feltöltődik a számára szükséges mértékben, úgy változnak pozitívan az érzések, gondolatok és a körülöttünk lévő történések.

 

A hátmasszázs

Hátmasszázs

A hátfájás az egyik leggyakoribb tünet, amellyel az emberek masszázsterapeutához fordulnak. A hát izmai állandó terhelés alatt vannak, fáradtságuk, fájdalmuk igen sok ortopédiai és reumatológiai betegségnek lehet tünete. A hátmasszázs fontos része az általános, frissítő masszázsnak. Az ülő munka, mozgásszegény életmód, stressz jelentősen hozzájárul a hát,-gerinc panaszok kialakulásában. A masszázs terápia ezen panaszok megszüntetésére kiválóan alkalmas.


A HÁTMASSZÁZS JÓL ALKALMAZHATÓ AZ ALÁBBI PROBLÉMÁK KEZELÉSÉRE:gerincferdülés, gerincproblémák az isiász enyhébb esetei, terhesség alatti derékfájás, menstruáció előtt vagy alatt jelentkező derékfájás, a hátizomzat stressz-eredetű feszültsége, általános kimerültség és zaklatottság

A masszázst minden esetben személyre szabottan végzem, esetenként köpölyt, gyógynövényes készítményt alkalmazva.
A hátmasszázs kérésre kiegészíthető fejmasszázzsal, mely remek stresszoldó, fejfájás csillapító.

A nyirokmasszázs

Nyirokmasszázs, alakformáló masszázs

A nyirokmasszázs méregteleníti a szervezetet, fokozódik a sejtanyagcsere és a salakanyagok felvétele a véráramba. Csökkenti a cellulitot. Kúraszerű alkalmazása esetén centiméterekben és jó közérzetben mérhető változás. Milyen esetekben alkalmazzuk a nyirokmasszázst? prevenciós célből premenstruációs szindróma enyhítésére nátha, megfázás, arc-, orrmelléküregek betegségeinél fejfájás, migrén esetén puffadás, székrekedés megszüntetésére cellulit csökkentésére allábszáron kialakult ödéma csökkentésére lelki, fizikai trauma enyhítésére magas vérnyomás csökkentésére alvászavar, túlfeszült idegrendszer oldására

Mi a cellulit? Méreganyagok mindig kerülnek a szervezetünkbe. A zsírszövetben raktározódnak. Megnövekednek a zsírsejtek, lassítják a véráramlást és a nyirokkeringést, könnyen felhalmozódnak a káros anyagcseretermékek is. Nehéz csak fogyókúrával megszabadulni a zsírtól, mert csak besűrűsödik a sejtközi folyadék, ami salakanyagokkal dús. Következmény: cellulit, cellulitisz, ízületi fájdalom, fekélyesedés, daganatok. Elszaporodnak a gombák, bélférgek, megtelepednek a baktériumok (toxinokat termelnek). Anyagcserezavarokra utaló bőrbetegségek alakulnak ki (ekcéma, pszoriázis). Romlik a vérkeringés. A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése.A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét.

Mi a nyirokrendszer? A nyirokrendszer elemei a nyirokerek és a nyirokcsomók. A nyirokrendszer a hajszálereken keresztül kilépő, a szövetek táplálását szolgáló folyadékmennyiség mintegy 1/10 részét szállítja el. Fő feladata a szervezetre káros anyagok elszállítása, de fontos szerepet tölt be a szervezet só- és vízháztartásának biztosításában és a külső betolakodók elleni védekezésben, azaz az immunitásban is. A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására, elvezeti a nyirok folyadékot, csökkenti a szövet ödémákat. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés, élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés. Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba, hatással van a vénákra is. Általánosan közérzetjavító, relaxál testi, lelki szinten, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat és mérsékli a cellulitot.

Tipp: Fontos az életmódváltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás (izompumpa) és a rendszeres nyirokmasszázs. Otthon hetente egyszer érdemes testradírt használni, 2-3 alkalommal szódabikarbónás-, tengerisós- vagy algafürdőt venni, 38 fokos vízben, 20 percig a jobb és gyorsabb hatás elérése érdekében. Rendszeresen vagy kúraszerüen érdemes alkalmazni a nyirokmasszázst.

 

 

 

 

 

forrás: portfio